Dream.mk

Продавница

Политика за колачиња

Што се колачиња (cookies)?

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во вашиот компјутер, мобилен телефон или друг уред од страна на веб страниците кои ги посетувате. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб страниците кои ги посетувате и да помогнат во вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страницата.

Колачињата можат да бидат постојани или привремени. Постојаните колачиња (cookies) остануваат на вашиот уред и кога ќе го исклучите пребарувачот (ќе преминете во офлајн состојба), додека привремените се бришат штом го затворите интернет пребарувачот.

Колачињата (cookies) се користат за повеќе цели, како на пример за да се запомнат вашите активности и преференции (вклучувања, јазични преференции, големина на фонт или како да ви се прикажува страницата), за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб страницата и да се прикаже навигациската историја на истата.   

Зошто користиме колачиња (cookies)?

  1. За да запомниме дали се согласувате (или не) со нашето користење на колачиња (cookies) на оваа веб страница;
  2. При регистрација или најава се креира колаче кои ни помага да знаеме кој корисник сте и во понатамошни нарачки автоматски да ги превземе веќе внесените адреси за испорака кои ги имате оставено при регистрација;
  3. За техничко функционирање на веб страницата;
  4. За чување и користење на вашата персоналлизација на страната.

Контрола на колачињата (cookies)

Можете да ги избришете сите колачиња (cookies) кои веќе се наоѓаат на вашиот уред и можете да ги прилагодите поголемиот дел од пребарувачите за автоматски да ги одбиваат.

Доколку го сторите ова, можеби ќе има потреба рачно да ги прилагодувате преференците секој пат кога ја посетувате веб страницата, а исто така можно е да не работат и некои функционалности како регистрација, најава и креирање нарачка.